Home » Blog » Ditjes en datjes

Ditjes en datjes

Zo, hier zijn we weer eens een keertje. We zijn alweer in februari, de sneeuw is weer gepasseerd en de dagelijkse beslommeringen zijn weer van toepassing. De drukte van de feestdagen lijkt weer ver achter ons. 

Hier is het nog steeds druk hoor, geen nood. Ik ben nog altijd bezig met het haken, de bestellingen, de trouw en de diertjes. 

De verhuis die eraan zat te komen, gaat helaas niet door. Het huis kwam jammer genoeg niet door de bouwinspectie. Dus...ik kon het reeds ingepakte weer uitpakken. Voordeel in zo een situatie: alles is wel weer lekker in orde. De zolder is nog nooit zo netjes geweest en de kasten puilen niet meer uit door de overvloed aan glazen en mokken. 

"Zoiets heb je toch nooit in overvloed?" Zou je misschien denken, maar ik heb er helaas een handje van weg om mokken te verzamelen. Is een tic/fiep van mij denk ik...maar goed zo heb ik intussen al redelijk wat mokken verzameld. Chinese mokken, mokken met een leuke opdruk, nostalgische mokken van mijn moeder en grootmoeder (zo van die prachtige ouderwets bedrukte mokjes), mokken in een taps toelopende vorm, mokken in een uiteenlopende vorm, mokken van de vakantiebestemmingen (Tsjechië bv). 

Heerlijk om je mok aan je gevoel aan te passen en elke keer je thee of koffie in een ander "juweeltje" te kunnen gieten. Al dan niet met herinneringen en emoties aan. Mijn partner vind het intussen wel welletjes, dus hij heeft een verbod op nieuwe mokken ingesteld. Nu mag er alleen nog een mok binnen die van buiten Nederland en België komt. Dus ik voel spontaan de vakantiekriebels opkomen. Noorwegen lijkt me wel wat. 😂

Met ons huwelijk dat gepland staat verloopt nog alles voorspoedig. De gasten hebben ge-rsvp't, de locaties zijn geregeld, meneer zijn Tarzan-kostuum is geregeld en mevrouw haar Jane-outfit komt ook tot een geheel. De kleding heeft meer voeten in de aarde (sorry in de winkels) dan de locaties en de gastenlijst.

Wat een mogelijkheden, wat een berg aan prachtige en uiteraard minder prachtige outfits en wat een prijzen! Ik moet zeggen dat ik bij bepaalde jurken toch wel eventjes moest slikken, en dat voor het 1 dag de nodige uren aan te hebben! 😮 Geef mij dan maar iets minder diep in de portemonnee, en op andere dagen ook tevree. 

Wat het haakwerk betreft ben ik nog altijd druk bezig. Bestellingen afmaken. Helaas wat trager dan mijn normale tempo, ik zat met een hele pijnlijke arm en die pijn verplaatste zich naar de (verkeerde) schouder. Gelukkig heb ik een goede fysio waarmee ik samen aan dat probleem aan het werken ben. Er zijn ook een paar kleine bestellingen nog bijgekomen, erg leuke bestellingen ook weer. Ze worden in elk geval allemaal met veel plezier gehaakt! 

Ik heb ook een boek gereserveerd, genaamd "Slaapvriendjes haken" van Stefanie Trouwborst-Wijers en Jessica Harmsma-Weijdema. Ik kan je al vertellen: Nachtuil Nero en Leeuw Leo hebben mijn hart gestolen. Ik kan niet wachten om hen uit mijn haaknaald te zien komen, maar uiteraard worden eerst de bestellingen afgemaakt! 

Op kleurgebied heb ik weer een prachtige boek van Johanna Basford mogen ontvangen. God, wat kan zij toch mooie tekeningen maken. De boeken van haar zijn echt stuk voor stuk pareltjes! 😍 Mijn vingers jeuken om er aan te beginnen, maar ook dan zal ik toch eerst even alle bestellingen af moeten hebben. 

Teveel ideëen, teveel projecten, teveel opties. Dat word hopen dat ik heel erg oud mag worden, aangezien 3 paar armen er niet zomaar aangroeien. Achja, men moet ambitie hebben, toch? 😉

Nu ga ik maar snel onder de dekens, morgen weer een nieuwe dag met een nieuwe lach! 

Sleep well, sleep tight, don't let the bed bugs bite.

Groeten,

Natalie.

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Ingrid
4 maanden geleden

Leuk!
Deze keer een leuke blog.
Even pauze, met inderdaad koffie in een mok ;-) ,
en met een glimlach op het gezicht :-)
Deze misschien niet om over na te denken, maar zal er toch aan terug denken.

Natalie Hobbyfiepje
4 maanden geleden

Dank je wel! 😘